Angry Birds
Angry Birds

Το Angry Birds είναι ένα βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Rovio Entertainment. Εμπνευσμένο κυρίως από ένα σχέδιο πουλιών χωρίς φτερά, το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά για το λογισμικό iOS της Apple το Δεκέμβριο του 2009. Από τότε,πάνω από 12 εκατομμύρια αντίγραφα του παιχνιδιού έχουν αγοραστεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα App Storeτης Apple, γεγονός το οποίο οδήγησε την εταιρία να σχεδιάσει αντίστοιχες εκδόσεις του παιχνιδιού και για άλλα smartphones με οθόνη αφής, όπως αυτά που χρησιμοποιούν το λειτουργικό Android.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο παίκτης χρησιμοποιεί μια σφεντόνα για να εκτοξεύσει πουλιά σε γουρούνια τα οποία είναι στερεωμένα πάνω ή μέσα σε ποικίλες κατασκευές, με σκοπό να τα εξολοθρεύσει όλα. Όσο ο παίκτης ανεβαίνει επίπεδο, νέα είδη πουλιών γίνονται διαθέσιμα, κάποια με ιδιαίτερες ικανότητες οι οποίες ενεργοποιούνται από τον παίκτη.

Το Angry Birds έχει δοξαστεί για τον επιτυχή συνδυασμό εθιστικότητας, κωμικού χαρακτήρα και χαμηλής τιμής. Η διασημότητα του παιχνιδιού έχει οδηγήσει στη δημιουργία εκδόσεων του παιχνιδιού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παιχνιδοκονσόλες και σε μακροπρόθεσμα σχέδια για μια ταινία ή τηλεοπτική σειρά βασισμένη σε αυτό. Το Angry Birds έφτασε συνολικά τα ένα δισεκατομμύριο "κατεβάσματα" διάφορων εκδόσεων του είτε για κινητά τηλέφωνα είτε για ηλεκτρονικούς υπολογιστές είτε για παιχνιδοκονσόλες, και έχει χαρακτηριστεί ως "το πιο διάσημο βιντεοπαιχνίδι ως τώρα"

Σου αρέσει η Angry Birds?
Αν θες να ενημερώνεσαι για τις προσφορές και τα νέα αυτής της μάρκας πάτα εδώ!
Ονοματεπώνυμο: